Datingtips

Datingtips för dig som dejtar eller chattar, på nätet i allmänhet och på stranger.se i synnerhet.

Det kan vara både roligt och spännande att chatta, det finns dock några saker som det är bra att tänka på innan du börjar:

Håll en god ton

Stranger.se blir en trevligare plats för alla om du är vänlig och respektfull.

Var försiktig

Lämna aldrig ut dina personuppgifter till personer du inte känner. Personnummer, namn och adress kan användas i oärliga, till och med brottsliga, syften. Precis som i verkliga livet är det tyvärr inte alla som vill väl.

Ålder

Du bör inte chatta med främlingar om du är under 15 år. Är du över 15 men under 18 år bör du prata med dina föräldrar så att de känner till vad du gör.

Att stämma träff

Du chattar med någon och efter ett tag bestämmer ni er för att träffas i verkliga livet. Så roligt! Tänk bara på att det inte är säkert att den du chattar med är den person han eller hon utger sig för att vara. Det finns personer som verkar trevliga på chatten, men som har en helt annan personlighet i verkligheten.

Var därför ytterst försiktig om du planerar att träffa en person du chattat med på nätet. Se till att någon du känner vet om att du stämt träff, berätta gärna var och när du och din date ska ses. Första träffarna bör ske i en miljö med andra människor i närheten.

Var rädd om dig och ha det så kul!